#SaveGaza

Image Hosted by ImageTitan.com

miracle

Saturday, March 12, 2011

First TiMe within 3 years..at last WE mAke IT!!

my luvly roomate~
Salam semua,today 12.3.2011 first time hang out kt bandar segamat wif my roommate for 3 years,mula2 nk introduce mereka... kiri skali yatt @ angah same batch ngn aku,then tengah2 yg senyum lebar tu fiza yg minat giler kt ONEW(sHinee), then lastly, yg depan skali kenyit mata menggoda tu ct haerani fanatism kt DONGHae(suJu)..
Banyak tol halangan before dapat kuar ke bandar pagi tadi,banyak sangat n xperlu nk ceciter kt sini,,yg penting on the way dlm bas menghayati pemandangan kampung2 sekitar segamat ni tiba-tiba timbul rasa sdey plak bila tgk air naik balik akibat ujan berterusan sejak kebelakangan ni..bukan nk doakan tapi takut jugak banjir melanda segamat semula..Cukuplah hari tu aku tgk n join sekali aktiviti  MPP Program Bantuan Bencana Banjir area Segamat,aku tolong area kawasan rumah yg dilaporkan terbakar ketika banjir..sambil2 tlg makcik yg mnjadi mangsa bencana alam tu,hati aku bersyukur sgt rumah aku area jb tu bukan kwsn favourite banjir..Makcik tu cite yg airmata dia sampai kering mengenang nasib rumah dia yg teruk naik air..barang2 yg bru beli abes ditelan banjir..
Berbalik cite pasal roommate aku,diz sem rase janggal amat bile fiza kne pindah bilik..lagi aku bengang dah la sebelah je blik,apalah salahnya alang2 dpt sebilik..huh!nk wat camne,kita xley guna kuasa sesuka ati nt dikata orang..so,i remain silent!nasib baik kitorg still rapat cam biase,so enjoy la..
if aku ade problem  kt kelas ke mane2 la,kalau aku balik bilik mesti aku rasa lega n hepi.lupe sume problem..perasaannya sama mcm dpt blik rumah!
ha!sebut pasal rumah,rindunye kat ibu ayah n asrap!!nk gado ngn asrap,nk peluk ibu,nk cite problem ngan ayah!!huwaaaaaaaaa..=( 
the end!

2 comments:

Hae Ra Nie said...

t'harunye.! hehee =) s0wi larh lmbat bce.. hihi

adeq said...

haaha..ni je yg termmpu nk tulis..ct jgn ngis..keh3