#SaveGaza

Image Hosted by ImageTitan.com

miracle

Saturday, December 17, 2011

hidupku umpama pin boling..

salam semua...minggu ni cuma nk story pasal pin boling je semata-mata..time boring malam td,aku main la game kt lappy aku,game boling la pe lagi..tgh main tiba-tiba dapat plak ilham tuk blog arini..
cerita bermula mcm ni,masa aku main game tu,aku campak la bola boling,then aku frust gak r bile tak strike ,  tapi aku ckp dalam ati,relax2 jap lagi ak target strike..then lagi sekali round aku hayun la bola boling tu btol2,tang!! berterabur sume pin boling,tapi... still  tak strike,tinggal lagi satu pin je nk jtuh,tapi dia relax je berdiri kt situ menjadikan punca kekalahan aku tuk mencapai target..
bila aku tenung pin boling yang keseorangan tu,tiba-tiba aku tengok diri aku serupa macam pin boling yg keseorangan ditinggalkan oleh kawan-kawan dia yg dah berjaya lepas..
untuk pin boling yang berjaya dijatuhkan tu,bagi aku bukan mereka2 ni jatuh gagal,tapi semua kira telah berjaya mencapai target masing-masing..and pin boling yang tinggal satu tu je,masih ada lagi satu pusingan untuk si pembaling membuat spare , kiranya kira aku tidak berjaya pusingan pertama,aku masih ada peluang yang cerah untuk berjaya seperti yang lain,apatah lagi aku mampu berdiri teguh,so dengan keringat yang ada,aku mampu cipta sejarah tuk diri aku berjaya jauh lebih baik daripada sekarang.biar bola boling yang datang kepadaku lambat,namun aku percaya ia akan sampai,segalanya bermula dari diri aku sendiri..terima kasih kepada keluarga,rakan2 sekelas  dan staff2 jobmalaysia yang sering beri sokongan dan kata2 semangat untuk buatku kuat..
kepada kakakku kak eyda thanx a lot for the strong support.=)
akhir sekali, walaupun kita tak sama-sama berjaya mcm pin boling yang lain,tapi selagi semangat kita berdiri teguh,insyaAllah segala usaha kita tuhan akan berikan keputusan yang terbaik   dalam hidup kita.amin.


5 comments:

aiNi said...

xpe jgn rsau..lambat habes bukan bermakna kau gagal....good luck adeq..:)

aiNi said...

xpe lamabat bukan bermakna gagal..good luck adeq..:)

adeq said...

thanx aini..

Muhammad Syafiqqullah said...

kuatkan semangat..
cekalkan hati..
akak mampu atasi..
gudluck kak

adeq said...

tq sgt2 bg support kt akk..